Ethalon Optic

Preţuieşte privirea ta!

Prin furnizarea datelor cu caracter personal prin e-mail sau telefon, va exprimati acordul prelucrarii lor in scopul comunicarii sau prestarii serviciilor medicale solicitate.

Consultatii oftalmologice


In general, este bine sa faceti o consultatie oftalmologica.

La copii – primul consult oftalmologic se face la 3 ani, bineinteles, daca pana la aceasta varsta nu s-a observat nimic in neregula. Daca la acest consult totul este normal, urmatoarea vizita la oftalmolog se face la 6-7 ani, inainte de inceperea scolii. Atunci cand parintii sunt purtatori de ochelari (miopie, hipermetropie, astigmatism) copiii trebuie sa faca un control oftalmologic

In jurul varstei de 40-45 de ani este bine sa efectuati un consult oftalmologic complet pentru verificarea acuitatii vizuale atat la distanta, cat si la apropiere, TIO si FO.

Anual dupa varsta de 60 de ani.

Oricand observati scaderea acuitatii vizuale, ochii rosii, uscati, dureri ocular


Cateva informatii despre consultatiile oftalmologice

Consultatii oftalmologice
Consultatii oftalmologice

Daca este prima data cand veniti la consultatie, este bine sa aduceti istoricul oftalmologic sau ultima pereche de ochelari. De asemenea, daca suferiti de anumite boli despre care ati fost informat ca afecteaza ochii, este bine sa aveti la dumneavoastra informatiile primite de la medicii specialisti.

Daca sunteti deja pacientul centrului oftamologic, toate informatiile medicale se afla deja in baza noastra de date, nu este nevoie sa aduceti nimic.

Consultatii oftalmologice
Consultatii oftalmologice

Durata unei consultatii depinde de afectiunea de care suferiti. Un consult oftalmologic de rutina dureaza 15 min. In cazul in care sunt necesare alte investigatii, medicul oftalmolog sau asistenta va vor explica pasii si durata, in cadrul consultatiei. Totusi, este bine sa va rezervati minim o ora pentru aceasta. Tratam fiecare pacient in functie de nevoile sale, de aceea exista situatii in care, din motive obiective, trebuie sa dedicam mai mult timp unui pacient. Daca se intampla sa fiti in sala de asteptare si sa trebuiasca sa asteptati, ne cerem scuze si va rugam sa aveti rabdare, si dumneavoastra veti fi tratat/a cu maxima atentie atunci cand veti fi in cabinet.


Consultatii oftalmologice
Consultatii oftalmologice

In cazul in care pentru consult este nevoie de administrarea unor picaturi cu atropina pentru dilatare, trebuie sa stiti ca vederea va va fi afectata pentru cateva ore, ca atare nu va recomandam sa conduceti.